Rodzaje wdrożeń

BRC

Standard BRCGS Food Safety jest skierowany do producentów żywności i ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa w procesie produkcji żywności, pakowania, przechowywania i dystrybucji.
Standard ten wdrażany jest najczęściej przez producentów marek własnych oraz firmy eksportujące żywność na rynki zagraniczne. Pomaga detalistom w wypełnianiu obowiązków wynikających z prawa jak również chroni dobra konsumentów.
Norma BRCGS Food Safety ma na celu dbać o bezpieczeństwo produktów na etapach: produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji.

Standard BRCGS Food Safety obejmuje następujące obszary:

  • wprowadzenie systemu HACCP;
  • system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności;
  • stała kontrola produktu;
  • stała kontrola procesów;
  • personel;
  • ochrona środowiska.

Certyfikacja BRCGS Food Safety – potwierdza, że firma ma wdrożony zarówno HACCP jak i system zarządzania jakością. Poprzez certyfikację BRCGS FOOD przedsiębiorstwa potwierdzają dbałość o bezpieczeństwo produktu we wszystkich obszarach działania.
Z doświadczenia wiemy, że certyfikacja BRCGS Food Safety ułatwia współpracę producentów marek własnych z sieciami handlowymi, które coraz częściej stawiają wysokie wymagania swoim dostawcom. Certyfikacja wzmacnia zaufanie, co objawia się zmniejszeniem ilości auditów na ich zlecenie.
Certyfikacja BRCGS Food Safety w przypadku firm zajmujących się produkcją żywności, jest najlepszym dowodem zaangażowania w zapewnienie bezpieczeństwa żywności, jakości i legalności produktu.

Przejdź Do Kontaktu

jakość na bieżąco

Aktualności

jednorazowe-opakowania-z-tworzyw-sztucznych

12.06.2023

Jednorazowe opakowania z tworzyw sztucznych: Ile będą kosztować w 2024 roku?

Ministerstwo Klimatu i Środowiska opublikowało projekty rozporządzeń w sprawie opłat za produkty jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych oraz pokrycia kosztów […]

Zintegrowane Systemy Zarządzania

26.01.2023

Zintegrowane Systemy Zarządzania

Mianem zintegrowanych systemów zarządzania określa się połączenie procesów, procedur i praktyk działania stosowanych w organizacji w celu wdrożenia […]

09.01.2023

Komisja Europejska zaproponowała nowe przepisy ws. opakowań i odpadów opakowaniowych

30 listopada 2022 r.  KE zaproponowała zmianę rozporządzenia o opakowaniach i odpadach opakowaniowych (z ang. Regulation on Packaging and Packaging Waste(1)). Zmiany […]

05.01.2023

Czy data produkcji zastąpi termin przydatności? Data produkcji żywności na etykiecie środka spożywczego.

Zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011[1] w oznakowaniu środka spożywczego podaje się: datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia. […]